Har du hørt om det sidste nye indenfor festival-gadgets? Festivaltelefonen er kommet på markedet, og er parat til at kaste festivalen tilbage til stenalderen. Mange husker nok moderen af alle mobiltelefoner, der nogensinde er blevet skabt – Nokia 3310, telefonen der bare ikke kunne gå i stykker, eller tabe strøm, er tilbage nu. Konceptet med den nye festivaltelefon, er at du nu kan købe en, forholdsvis billig mobiltelefon på afbetaling, der holder i batteri og robusthed. Den perfekte festivaltelefon er nu kommet, og det er en gammel kending.

Det er okay ikke at have strøm på telefonen hele tiden

Selvom festivaltelefonen er et rigtigt ‘life-hack’, og er smart at have med på festivaler, må man minde sig selv om hvorfor, man for det første, tog på festival – for at grine, nyde musik og andres selskab. Det er, for det første, en langt bedre historie, at telefonen gik død for strøm, så at ringe efter vennerne var ikke en mulighed, så plan b, var at finde nogle vikinger at feste med. Frem for en historie der går ud på at vente en time i kø, for at få mobilen opladet.

Minderne er de vigtigste men billederne er nu også ret sjove

Man tager altså på festival, for oplevelsernes skyld, og ikke for at bekymre sig om at have strøm nok på sin telefon, det gør det sjovere for, både dig selv, men også dine venner, ikke at skulle tænke over at have strøm nok, så i kan ringe til hinanden når i nu engang bliver skilt ad. Når alt dette er sagt, er det stadigvæk morsomt at have billedet fra samarit-teltet, hvor en af gutterne ligger med en promille på 3, og ikke kan bevæge sig. Det er da værd at have med i scrapbogen.

 Festivaler kan være hård ved dine ting også din mobiltelefon

Festivaler har ry for, det kommer selvfølgelig an på hvilke festivaler, at efterlade alt i kaos, og splitte samtlige af dine ting til atomer, så pak varsomt, og pak så du ikke behøver at få det med hjem igen. Mange telte og ødelagte campingstole, bliver hvert år, så ødelagte, at de ikke længere er funktionsdygtige, men kvalificere sig selv som skrald. Dette er en belastning, ikke bare for naturen, men også for dem der skal rydde op, og så er det da også træls for dig selv, at din campingstol er ødelagt.

 

Festival en tid for fuldkommen indre ro og moshpits til slayer

Festival har altid haft en sær blanding, af indre ro, og fuldkommen ødelæggelse. Går man fra den vildeste fest, til et lille område uden for festivalen, hvor musikken ikke er helt så høj, kan man pludselig mærke, hvor træt man er, og hvor rart det er, at have lidt ro, både indeni, og fra musikken. Det kan være utroligt lettende, at være så smadret, at man ikke er i stand til at bekymre sig om de problemer, der nu engang ellers er til stede i dagligdagen.