En god smartphone er for mange en betydelig investering. Afhængig af din indkomst, kan den sagtens sluge flere måneders rådighedsbeløb. Teknisk set, skal den gerne holde i op til 5 år. Men livet er ikke helt ufarligt for en smartphone. De­­ færreste mobiler når den alder hvor de skal pensioneres pga. teknisk forældelse.

Her finder du nogle tips, der hjælper dig med at passe godt på din smartphone.

De typiske faldgruber og hvordan du bedst kan sikre dig

  • Tyveri: det eneste, der virkelig hjælper er en forsikring. Så snart tyven fjerner simkortet, kan din smartphone ikke længere lokaliseres med almindeligt tilgængelige metoder.
  • Forglemmelse: Det sker også tit at folk glemmer deres mobiler. Det sker i toget, i S-banen, bussen, på biblioteker, skoler etc. Steder hvor du nemt kan blive distraheret. De fleste folk er ærlige findere og du har en god chance at få din smartphone tilbage. Her hjælper det fx med en tekstbesked på din mobil, hvor du oplyser om et kontaktnummer. Det kan være din anden mobil, dit fastnet nummer, eller en mailadresse. Så kan finderen kontakte dig.
  • Dødstyrt: Selv om smartphones er ret robuste, kan de sjældent overleve et møde med et betongulv. Derfor skal du altid sørge for at din mobil er beskyttet af et godt etui. Det kan blive dyrt at spare et par kroner der. Specielt apple risikerer at lide styrtdøden.

I nogle situationer kan det bedst betale sig, at du slet ikke bruger din dyre smartphone. Når du tager på festival fx kan det være en god ide, at du køber dig en billig festivaltelefon til lejligheden.

Flere smartphonetips online

dette site finder du flere gode råd for smartphone ejere. Inklusive gode råd for, hvordan du kan blive ejer af en dyr smartphone, hvis pengene ikke lige slår til. Der er et stort udvalg af mobiler så du går ikke forgæves.