Hver sommer tager flere tusindevis af danskere på festival, for at få en uforglemmelig oplevelse. Alle drømmer om en uge i sommervejr, med god musik, fadøl og en god stemning i ens teltlejr/camp. For, at man kan få en problemfri festival, bør man dog have styr på sit udstyr hjemmefra. For hvis ens drøm ikke går i opfyldelse, ved at vejret er dårligt og forholdene er ringe, så er det pludseligt super vigtigt at have et telt der kan håndtere regnen, en god stol at sidde i, en luftmadras for en mere komfortabel søvn og meget mere.

Udover det, er campingudstyr ofte en besværligt at have at gøre med. Det tager tid at slå op og tage ned igen. Her kommer et Pop up telt, ind i billedet. År efter år, er de smarte telte der slår ud af sig selv, blevet langt mere populære og ses i stor stil på store danske festivaler som Roskilde Festival og Smuk Festival.

Sådan virker et Pop up telt

Et pop up telt, er anderledes end normalt telt på en række af forskellige punkter. Først og fremmest ligger mekanikken i stængerne. Ved et normalt telt, medfølger stænger som man selv skal samle og føre igennem teltet. Ved et pop up telt, er disse syet ind i teltet og kan klare en højere friktion. Det vil sige, at de kan bøjes, uden at de knækker. Når man slår sit pop up telt ud, fungerer det altså som en form for fjeder der folder hele teltet ud.

Udover det, kommer et Pop up telt kun i en form. Det har ikke mulighed for flere forskellige rum eller sovekabiner, men er udelukkende et stort rum, hvor man kan sove og opbevare diverse andre campingting.

Ny på festival? Vælg et festival kit

Er det første år på festival, står man ofte helt uden noget udstyr. Her kan det være en god ide, at vælge et samlet løsning, hvor man får alt udstyr med – også et pop up telt. Et festival kit består ofte af telt, sovepose, campingstol, luftmadras og en sjov gadget, som f.eks en ølbong.

Ved at købe et helt kit til festivalen samlet, sørger man for at få det hele med. Samtidigt er det ofte billigere at købe det samlet, fremfor hver for sig. Husk dog at tjekke efter de enkelte produkter i festivalkittet. Man bør sikre sig at alt medfølger, og at kvaliteten på produkterne er den samme som dem man køber enkeltvis.