I det seneste årti har det været muligt at blive begravet i en skov. På https://skovbegravelse.nu/ kan du se, hvor der er givet tilladelse til skovbegravelser, samt læse alt om skovbegravelser.
Hvis du ønsker en begravelse på et bestemt sted i en skov, kan let du få hjælp til at få tilladelse fra skovens ejer. Så skal du ikke bruge tid på det, hvilket kan være rart, hvis du står midt i sorgen. Du får selvfølgelig også hjælp til gravearbejdet, så vi sikre os at alle regler overholdes i forhold til rette dybde og tildækning.

Et fint alternativ til kirkegården

Hvis den pågældende ikke ønsker sig at blive begravet på en kirkegård, så er en skovbegravelse et udmærket alternativ. Især hvis vedkommende også er naturelsker. Skoven er smuk hele året og ikke lige så vemodig, som en kirkegård hurtigt bliver. Det kan for eksempel være under et særligt yndlingstræ, eller bare i en smuk skov. Det er også muligt at reservere flere pladser, hvis man ønsker, at der skal være plads til en ægtefælle eller andre ved siden af længere ude i fremtiden. En reservation gælder i 10 år, men kan nemt fornyes ved behov.

Når et stort gammelt træ vælter, giver det plads til nye træer

Et smukt gammelt træ, vælter i en storm, når det ikke længere kan holde rodfæste. Herefter skabes der lys i skovbunden, hvor nye træer kan spire op og nyde det lys, som det gamle træ efterlod. Sådan er det også ofte med os mennesker, når et gammelt menneske står af af ælde. Først kommer sorgen. Derefter overtager familiens yngste lyset, og vi mindes, og fortæller kærlige historier om den afdøde. Med en skovbegravelse, bliver det ligeledes en fortælling man kan fortælle, når man går tur i skoven, og besøger gravstedet.