En festival kan være sommerferiens mulighed for at møde gymnasiekammeraterne igen, efter I har fået huerne og sandsynligvis spredes for alle vinde. Det kan dog også være en god mulighed for en smule introspektion. På festival kan du nemlig virkelig få lov til at sanse, feste og hygge. Du kan finde dig selv, og så kan du selvfølgelig ikke mindst finde ud af, hvad du gerne vil, når festivalen og sommerferien engang er ved at være ovre. Når først du har gennemført gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse og fået huen på hovedet, er der nemlig ikke rigtig noget, der er givet længere. Hvor du før bare skulle følge den slagne ved, er det nu op til dig selv at mærke efter og finde ud af, hvad du gerne vil.

Hvad vil du?

Vil du gerne ud at rejse, arbejde i et par år, eller har du bare lyst til at uddanne dig mere og tage på universitet? Hvad end du vælger, er det dig valg alene. Der er dog også et alternativ, som det er færre og færre der skænker en tanke. Det er højskole, og det er en skam, at der ikke er flere, der oprigtigt overvejer at investere i et højskoleophold. Præcis ligesom en weekend med gymnasiekammeraterne, eller måske endda i højere grad, tillader et højskoleophold nemlig for introspektion. Du vil med garanti lære dig selv og dine interesser bedre at kende, og så behøver højskole altså heller ikke at være noget kedeligt og grundtvigiansk midt ude på Lars Tyndskids mark.

Sommerhøjskole i udlandet

Tag for eksempel et kig på linket hojskolendk.dk, hvor du kan læse om en højskole, der beholder de gode danske dannelsestanker om højskolen, men som tager det ud af en geografisk dansk kontekst. Med andre ord giver de dig et autentisk højskoleophold i udlandet, og for mange lidt forvildede og forvirrede unge mennesker, kan sommerhøjskole i udlandet være svaret. Her bliver du nemlig smidt sammen med en masse andre unge mennesker, der i vid udstrækning er i samme båd som dig. Derudover har du muligheden for at opsøge lige præcis den viden og undervisning, der interesserer dig, hvad end det er fodbold eller filosofi. Ydermere har et højskoleophold i udlandet selvfølgelig også den ekstra bonus i forhold til et højskoleophold herhjemme, at vejret, kulturen og omgivelserne er fænomenale og anderledes på en måde, som du sjældent kommer til at opleve det på en dansk skole eller i stillingen som kassemedarbejder. Sommerhøjskole i udlandet kan altså være et kærkomment afbræk fra livet derhjemme, men det kan i den grad også være med til at ruste dig.