Der kan være mange gode grunde til at tage på festival. Nogle gør det for at høre den gode musik. Andre for at få et par øl og en hyggelig weekend med vennerne. Andre igen nyder den løse stemning, der hersker på en festivalplads, samt det faktum, at det lige pludselig er langt mere socialt acceptabelt at gå rundt og danse til musikken. Hvis du er en del af den sidste gruppe: En af dem der lever for den frie stemning og muligheden for at give sig hen i dansens verden, så kan det være, at du skal gøre en smule mere for at opsøge den følelse af frihed resten af årets dage.

Dyrk din passion

Det kan du blandt andet gøre ved at tage på danse efterskole. Ligesom der findes fodbold efterskoler for de mennesker, der går op i fodbold og en drama efterskole for de spirende skuespillere, er der selvfølgelig også en danse efterskole. Tag for eksempel et kig på linket her fle-skole.dk/linjer/dans/, hvor de har en hel linje viet til det at danse. Det vil altså sige, at du kan dele et år sammen med andre unge mennesker, der deler din passion for det at danse. Derudover kan du få undervisning af folk med langt mere erfaring, og du vil altid have muligheden for at tage over i hallen for at danse med et par venner. Har du fået blod på tanden, når det kommer til det med at danse, efter den sidste festival, er det altså det oplagte valg at tage på en danse efterskole. Der kan du udvikle og dyrke din passion.

Efterskole er for alle

Er du usikker på, om du ønsker at vie et helt år til dans, er der dog ikke noget at være bange for. Efterskole, selv på en danse efterskole, er nemlig meget mere end din linje- dans eller ej. Efterskole er nemlig en oplevelse, som alle unge mennesker burde have ret til at få. Lige meget hvor god eller amatøragtig du er til at danse, efter at dit år er gået, er du nemlig sikker på at have udviklet dig som person. Du vil have lært dig selv og dine grænser bedre at kende, og du vil ikke mindst have lært en masse andre ligesindede at kende. Det vil både være andre dansere, men i mindst lige så høj grad, vil det også være mennesker med helt andre interesser og personligheder. Efter et år på danse efterskole, vil din mindste udvikling være, at du nu kan danse ordentligt til den næste festival.