Huskelister er et ret godt hjælpeværktøj, om det gælder indkøbslisten til aftensmaden, oversigten over dagens gøremål eller pakkelisten til ferien. Med en huskeliste kan du være forholdsvis sikker på, at du får alt med, som du behøver.

Forudsat naturligvis at du husker at kigge på din huskeliste. Om du er garvet festivalgæst, eller det er din første nogensinde i år, så er huskelisten ej at forglemme. Det skulle da lige være, hvis du er så garvet, at du altid har en festivaltaske stående klar ved hoveddøren. Hvad laver du så her? Til os andre dødelige festivalgæster har vi lavet en huskeliste over de mest basale (og uundværlige!) ting til festivalen.

 

  • Med mindre du er friluftshaj og har andre fancy ting i hånde, så er et helt almindeligt standardtelt super vigtigt. Du kan selvfølgelig også crashe hos andre eller lade være med at sove overhovedet. Men for os andre har vi følgende råd. Tag gerne et med, hvor du både kan holde på varmen, men – næsten vigtigst –, hvor der er god ventilation. Mange af de billige telte har ikke god ventilation. Det kan godt ende i nogle rimelig grelle tømmermænd, hvis solen står direkte på.
  • Sovepose/dyne. Du vil selvfølgelig ikke fryse, så tag lige noget over dig. Et godt råd herfra er dog: lad vær med at tage noget, der er for spændende med. Der var engang en, der tog en dyne med et superhelte-betræk på, og den var lige ved at blive stjålet. Dette gælder desuden for alt, du tager med på festival: du skal tåle, at det måske går i stykker eller bliver væk/stjålet.
  • Gaffa-tape. En af vores erfarne festival-venner kan vi citere her. ”Gaffa-tape kan redde alt.” De er ikke en kur mod tømmermændene, men de kan fikse dit telt, dine briller, din telefon og meget andet.
  • Emergency-kit. Her taler vi ikke om ting, du skal bruge, hvis du brækker en arm. Så skal du ringe 112, eller tilkalde en af vagterne, der render rundt til samme formål. Nej, emergency-kittet er snarere mad, der kan holde sig, og ting, der virker mod tømmermænd. Her er vi jo alle forskellige, så det skal være noget, der virker for dig. En kasse billig-bajere er også godt til sidst på festivalen, hvor du måske/måske ikke har brugt hver en krone. Solbriller, hovedpinepiller og solcreme er også ret smart. Der er nogle, der vover at påstå, at det kun er for de svage sjæle (men vi bakker dig op!).
  • Tørt tøj. Det er næsten en grundregel, at det kommer til at regne på festivaler. Regn og telt er ikke altid de bedste venner. Så sørg for ekstra (vandtætte) poser, som du kan have dine ting i. Det er ikke fedt, at alt bliver vådt på den første nat, da det er svært at få det tørt igen.

 

Dette er den korte liste – du kan helt sikkert finde kilometerlange lister rundt omkring. Men med det basale er du godt dækket ind. Du skal jo helst også kunne løbe, danse og sove med hele din oppakning på ryggen.