[ratings id=”1″ results=”true”]
Nogle gange kan det betale sig, at være flere sammen om et telt. Det kan være, det bare er hyggeligere. Det kan også være pladsbesparende. Sidst, men ikke mindst, er penge også en faktor. I stedet for 4 enkeltmandstelte i god kvalitet, kan ét 4-personers telt i god kvalitet være billigere.

Det kan også være I faktisk kun er to, men bare godt kan lide den gode plads. Der er mange telte at vælge imellem, og prisspændet er stort. Vi har samlet 4 praktiske festivaltelte, som vi kan anbefale til dit næste festivaleventyr, og der burde være et for enhver smag.

 

Nordisk Rago 4 PU

Dette telt er blandt de billigere friluftstelte. Det er altså lavet til formålet om et udendørsliv, og ikke ”blot” til at overleve en enkelt tur på festival. Den primære grund til, at vi har taget dette telt med, er, at det kan deles op. Er du altså typen, der bruger teltet mere end en gang, er dette fornuftigt. Det kan jo være, I ikke er 4, men kun 2 personer næste gang. Så kan Rago-teltet deles op, så det ikke er et 4-personers, men et 2-personers telt.

Vægt: 6,4 kg

Mål: 6,15 x 1,65 x 1,25 m

Estimeret levetid: 4 sæsoner

 

Volkswagen Campingtelt

Denne kending måtte bare med i testen. Vi kender den fra de glade festivaldage i 70’erne og 80’erne. Forskellen er blot, at dette ikke er en bil, men et telt. Den har udseendet som den klassiske vogn og ligner også i målene. Så hvis du vil være rigtig cool til festivalen, er dette telt en sikker kandidat.

Vægt: 12,5 kg

Mål: 3,98 x 1,87 x 1,55 m

Estimeret levetid: 1 sæson, for folk vil muligvis give dette telt ekstra opmærksomhed

 

Flashtents Pop-up, 4 personer

Pop-up telte er blevet særligt populære, når det gælder telte til festivaler. Du kan slå teltet op hurtigere, end du kan knappe en øl op. Du slipper altså for rigtig, rigtig meget bøvl. Dette telt er klart det billigste på denne liste.

Vægt: 4 kg

Mål: 2,30 x 2,40 x 1,20 m

Estimeret levetid: 2 sæsoner

 

Nordisk Alfheim 19,6 Technical Cotton

Her er vi ovre i et dyrere telt – men det er i den grad også større end de andre. Er I vant til, at folk altid crasher hos jer, så kunne dette telt være sagen. Teltet er for – hold fast – 4-10 personer. Vi ved ikke, hvordan der kan være så stort et spænd. Til gengæld er vi ret sikre på, at hvis I vitterligt kun er 4, så har I masser af plads. Afhængigt af festivalens regler for størrelse af telte, er det dog ikke sikkert, I får lov til at slå det op. Så husk at tjekke reglementet, inden I køber denne bandit. Nå ja – fik vi sagt, det er en tipi?

Vægt: 18 kg

Mål: 5 x 5 x 3,5 m

Estimeret levetid: adskillelige sæsoner, hvis du passer godt på det.

Husk også at få alt essentielt festival grej med – læs mere her.