Når du skal ud at købe festival grej, så kan det være svært at have et overblik over, hvad der er nødvendigt, og hvad man kan klare sig uden. Det prøver vi at hjælpe dig med i guiden her.

Med festivalkits skal I nemlig ikke ud at lede efter en masse udstyr til festivalen, som koster mange penge, og som samtidig skal købes separat. I stedet kan I koncentrere jer om at gøre denne festival til den bedste nogensinde!

Forskellige festivalkits – vælg det der passer  til jeres lejr

Her kommer vi med nogle forskellige forslag til praktiske, og fede, festivalpakker til festivalen. Flere forskellige sider har et genialt udvalg, så vi har taget lidt fra de forskellige gode forhandlere der er, og skriver om deres festivalkits herunder, så I kan finde det helt rette til at have den fedeste festival!

Det helt simple 1 persons festivalkit – til dig der ikke vil dele

festivalpakke til 1 person

Du får:

 • 1 telt – L:200 * B:120 * H:95
 • 1 sovepose
 • 1 liggeunderlag
 • … og det er det, helt simpelt, men til gengæld koster pakken også kun 299,-

  Festivalkit til 2 personer

festivalpakke til 1-2 personer

Her får du:

 • 1 lille, men solidt telt
 • 2 soveposer
 • 2 liggeunderlag
 • Og en praktisk bæretaske til hele festivalpakken – nem at have med ind og ud!

Den nemme 2-personers festivalpakke inkl. stole

ultimativ festivalpakke fra Trespass

Denne pakke indeholder følgende festival grej:

 • 2 personers festivaltelt
 • 2 soveposer
 • 2 liggeunderlag
 • 2 festivalstole

Kort og godt alt det mest essentielle du ikke må glemme til festivalen og til en yderst lav pris.

Tilbehør til festivalkit til flere personer end 4

Er I flere der gerne vil lave jeres egen lille camp, så kommer herunder et bud på et par praktiske telte til 3-4 personer, men også andet tilbehør I med fordel kan købe i samme ombæring.

3-4 personers festivaltelt – tager kun 30 sekunder at sætte op

3-4 personers pop-up telt

Det bliver ikke nemmere – med pop-up teltet har I sat jeres telt op på 30 sekunder og skal ikke stå at bøvle mere end højst nødvendigt.

…men hvad skal I sove på?

… hvad med en komfortabel luftmadras?

luftmadras til 1-2 personer

Mange vælger de helt tynde skumunderlag, men for under 100 kr., kan du altså i stedet for en luftmadras – og har du planer om at være på festivalen i flere dage, så er det altså godt givet ud med lidt mere sovekomfort. Her kan I vælge enten flere 1-personers luftmadrasser eller de dobbelte, hvis I ikke har noget imod at sove sammen i jeres brandert.

(psst… husk en fodpumpe til luftmadrassen! Køb den her)

Husk soveposen!

festivalsovepose

Selvom festivaler holdes om sommeren typisk, så kan det godt blive lige køligt nok uden noget at have over sig, her kan du med fordel nuppe en sovepose med til under 100 kr. – som kan holde sig varm helt ned i 5 graders varme, så er du sikret en lun søvn!

Andet diverse tilbehør til festivalkittet

Men det hele skal heller ikke gå op i telt, sovepose og liggeunderlag, for I skal jo også bygge en lækker camp op, med plads til spas og festivalløjer, så herunder kigger vi lidt på andre gode bud til jeres samlede festivalkit:

Festivalpavilion til at holde hovedet tørt og væk fra sole

Festivalpavillon

Ja, til festivalen er det altså moder jord der bestemmer, så om det regner eller bliver massiv solskin er ikke til at vide, men uanset hvad er det genialt at have en pavilion med. Denne er 3×3 meter og koster under 200 kr., som gør det nemt at få plads til den i festivalkittet også.

Klassikeren; ølbongen – enhver festivalcamps must-have

ølbong til festival

Ølbongen er altid et sikkert hit. Denne kan tage hele 3 dåser, så er der er rig mulighed for at dyste om ølbongtrofæet. Garant for en masse sjov og selvfølgelig en god fjer på.

Se hele udvalget af festivalting til festivalkittet hos Festivalteltet her.

“Smukfest” festivalkit

Bare rolig, du kan også købe denne selvom det ikke nødvendigvis er Smukfest du skal til. Dette er et genialt festivalsæt til en medium gruppe camp, denne indeholder:

 • Red Cups til de våde varer
 • En lækker ølbong (+ flaskeølbong)
 • En praktisk powerbank til 2-3 fulde smartphoneopladninger
 • Et sæt solbriller – måske kan I dyste om denne som vinderpræmie?
 • Kondomer (hvis nogle skulle være heldige…)
 • Så også lidt mere praktiske ting som 60 vådservietter og 1x håndsprit – ja, man kan jo lige så godt være en kende hygiejnisk
 • Og naturligvis et ølbowlingsæt

"Roskilde" festivalkit

Roskilde festivalkit

Igen et super fedt kit til jeres camp. Denne indeholder dog lidt andre ting også, ser her:

 • En stor ølbong (100cm!)
 • 1 megafon – utroligt hvor meget sjov sådan en kan bringe i campen
 • En lækker højtaler til at booste stemningen (naturligvis vandtæt)
 • 1 digital alkometer – hvem har drukket mest?
 • 50 x red cups
 • En lækker orange føretrøje, som den der rammer højest på alkometeret kan iføre sig
 • Festivalfeet, så man kan undgå det værste mudder og skidt
 • 8 x kondomer til de heldige
 • og så 60 x vådservietter og håndsprit, så det ikke kun går op i sjov og løjer

Festivalfeet

festivalfeet

Til dig der gerne vil undgå at komme hjem med fuldstændig smadrede sko, så er festivalfeet et musthave i festivalkittet. Disse kan du trække ud over dine sko og holde dem bare nogenlunde rene for snavs, mudder, opkast og hvad der ellers nu måtte være af farer på festivalplænen

Find andre fede ting til festivalen og campen hos Oelbong.dk her.

Hygiejnepakker (ja, ikke så spændende, men dog meget praktisk at have med)

Vådservietter og håndsprit hygiejnekit

hygiejnekit

KØB HER

Vil du gøre mor glad, så er det nok meget smart at tage vådservietter og håndsprit med som min., så viser du at du trods alt ikke er et komplet festivalmonster. Eller også er det bare rart lige at kunne spritte hænderne og tørre sig i hovedet efter 5 dage uden at have være i nærheden af et bad.

Det komplette hygiejne og pleje festivalkit

matas festivalkit

KØB HER

Her har du matas bud på et festivalkit. Så du kan holde dig bare nogenlunde hygiejnisk, men også slippe for de værste solbrændinger eller bakteriefyldte hænder. Her får du følgende:

 • Ansigtssolcreme
 • Deo roll-on
 • Dry shampoo
 • Desinfektionsgel
 • Renseservietter
 • Opfriskende maske

Hvilket festival udstyr får jeg med festivalkits?

Der findes en række forskellige firmaer og services, som tilbyder ting til festival i pakker, som er nemme at købe ind; der er dog nogle ting, som altid kommer med oftest i en sådan pakke:

Men det kommer meget an på forhandleren. Som du ser ovenover er der meget forskel på hvad et “kit” til festival indebærer. Det kan være de praktiske ting, hygiejnesæt og/eller sæt til sjov og løjer i campen. Du kan også nemt sammensætte selv på sider, da festivalting er utroligt billige.

Det kan selvfølgeligt variere alt efter, hvor I køber jeres festivalkit, men disse tre ting er måske også de vigtigste (lige udover billetten). Når man skal ud og købe ind til en festival, så er det selvfølgeligt vigtigt med et festivaltelt – I skal have noget at sove i, og det kan være svært at finde ud af, hvad man skal bruge til sådan en festival. Samtidig er soveposerne også meget vigtige.

Læs også vores oversigt over danske festivaler i 2019.

Nogle kan tage til takke med tæpper eller lignende, men en sovepose omkranser dig bedre, så du sover bedre om natten samtidigt med, at man kan dækkes helt af en sovepose. Til sidst er det vigtigt med en lås til jeres ejendele.

Dette glemmer mange, men en hængelås sikrer ikke kun både telt og tasker, men gør samtidigt, at forsikringen gælder, hvis personlige ting skulle blive stjålet, så længe teltet er aflåst.

husk festivalkits

Hvilke fordele er der med en festivalpakke?

Når du og vennerne vælger at investere i et festival kit, så er der en hel række fordele, som man får med. En af de allerstørste er, at man ikke skal ud at købe alting separat. Dette kan selvfølgelig lyde som et mindre problem, men det ender ofte med at være en af de største, uanset om det er Jelling Musikfestival eller Smukfest.

I forbindelse med planlægningen og indkøbet af festival ting, så kan man ofte ende med at glemme nogle af de allermest vigtige, og dette kan ende med at have store konsekvenser for turen. Med et festivalkit slipper I for stresset af at skulle handle alle vigtige, men meget kedelige, ting, som man skal bruge til en festival. I stedet for at lede efter telte i den nærmeste camping-butik, så kan I bruge tiden på mere sjove ting, som for eksempel at handle drikkevarer eller planlægge aktiviteter i jeres lejr!

Det er også værd at nævne, at man kan få et hav af forskellige festivalpakker, alle sammen skræddersyet til forskellige behov. Der kan købes pakker, som har telt og soveposer til et bestemt antal mennesker, og det er også muligt at få festivalkits, som har lidt sjovere ting i. Her kan du, foruden sovepose, telt og lås, få kondomer, solbriller og stole med.

Der er masser af muligheder med et festival kit, men de er alle lavet specielt til de danske festivaler, så jeres tur bliver lidt federe!

Video: få flere gode tips til festival pakkelisten