Du er midt i et opkald, og pludseligt melder telefonen lavt batteri. Det er møgirriterende at blive forstyrret under samtalen. Men din oplader ligger vist nok på spisebordet. Eller ved siden af sengen. Eller måske hænger den i stikkontakten ved siden af sofaen.

Du leder først roligt, derefter i halvpanik, mens du prøver at lyde afslappet over for din samtalepartner. Endelig finder du den, du får tilsluttet telefonen og kan nu tale videre i ro og mag. Du er godt nok låst fast der ved siden af stikkontakten. Men det er faktisk et luksusproblem, hvilket du fandt ud af på sidste festival, hvor det samme skete.

Her er problemet bare: der er ikke nogen stikkontakt, du kan tilslutte opladeren til og forsætte samtalen ved. I stedet må du traske langvejs til den ”nærmeste” (af og til eneste) bod, der tilbyder opladning. Her må du overdrage din telefon, din oplader – ja hele dit liv. Så står du der på den anden side af disken og føler dig som Palle alene i verden og måske en lille smule nøgen.

De næste 4-10 timer er de længste på festivalen. Hvis du er rigtig uheldig (eller bare smart med din smartphone), skal du traske derop igen ca. 34 timer senere. Men der er hjælp at hente, og du ved det.

Powerbanks er ikke just en ny opfindelse. Er det første gang, du skal erhverve dig en, kan det dog føles som Guds vidunder. For afhængigt af, hvor stor en powerbank du vælger, kan du oplade din telefon igen og igen. Så det er jo praktisk talt en lille stikkontakt, du har med dig rundt.

Vi har lavet en lille guide til 3 powerbanks, som klart er et kig værd. Så ved du lidt mere, inden du skal købe din (næste) powerbank.

TP-Link PB2600

Navnet er hverken kønt eller ligetil, men det er powerbanken bag navnet heldigvis. Det er også guidens billigste powerbank. Den kan ikke få din smartphone til at holde Roskilde ud, men den kan klart tages i brug til nogle af de kortere festivaler.

Har du en telefon uden for meget lir, kan den muligvis holde en hel uge ved hjælp af denne. TP’eren har en kapacitet på 2.600 mAh, som svarer til en enkelt, fuld opladning af en smartphone.

Afhængigt af, hvor meget du bruger telefonen, er den altså fin at have med på en 3-dages festival. Denne ovale lille sag er ca. på længde med en håndflade og diameteren svarer til en flad 5’er. Det er altså en ret overskuelig størrelse at have med i tasken især med de små 68 gram i vægt.

EC Technology 22400 mAh

Heller ikke her er der kælet for, hvordan navnet ligger i munden. Men der skal også et halvbrutalt navn til en kleppert som denne. Med en kapacitet på 22.4000 mAh er der nok at tage af. Du kan lade din smartphone op ca. 10 gange og stadig have lidt i overskud. Vil du både have tablet og smartphone med, er dette sagen for dig.

Du kan således nøjes med ca. 5 opladninger til telefonen og stadig have nok til en opladning af din tablet. Denne powerbank har også hele tre USB-udgange, så du kan oplade flere enheder på én gang.

Den har en 2A indgang, men det tager stadig 14-15 timer at få denne powerbank fuld af energi. Men så har du immervæk også batteri til en af de længere festivaler plus det løse. Pas på! Med denne kraftige makker på hele 462 gram kan du hurtigt blive kendt på campen som ”The Energizer.”

PowerAdd Apollo 2

Endelig en powerbank med et nogenlunde mundret navn. Denne kommer med på listen slet og ret på grund af én fed feature: solceller. Du kan oplade powerbanken hjemmefra, og med dens kapacitet på 10.000 mAh, er det rigeligt til de små festivaler. Skal du til gengæld på en længere festival, er du sikker på, du ikke løber tør for batteri med denne.

Er du typen, der glemmer at oplade din powerbank hjemmefra? Er powerbanken tiltænkt at blive delt med resten af campen? Så kan Apollo’en også være et praktisk valg. Med 10.000 mAh har du nemlig til ca. 5 opladninger af din smartphone fra 0 til 100%. Denne powerbank på 266 gram tager ca. 7 timer at oplade via stikkontakt.

Via solceller tager det til gengæld væsentligt længere tid. Her kan det tage op til 70 timer at oplade powerbanken fra 0 til 100%. Men det positive er, at det rent faktisk er muligt. Det udfordrende herhjemme er: disse timer er beregnet efter fuld dagslys.

Er uheldet ude og festivalen byder på rent overskyet vejr, er der altså ikke meget hjælp at hente. Taler vi derimod dejligt solskin, er der jo ikke noget i vejen for at smide den ud i solen efter hver telefonopladning.

Husk powerbanken på årets festivaler – den kan redde dit (sociale) liv!

Husk også det rette telt til festivalen eller måske en komplet festivalpakke.